Följande böcker är publicerade av Runsorina Books:

Böckerna i Runsorserien kan man köpa via t.ex. Adlibris, Bokus, Amazon med flera. I Vasa säljer både Gros och Finska bokhandeln mina böcker. Om du inte får tag på den så hör du av dig till mig så hjälper jag till. Jag har även ett lager själv.

Del 3 i Runsorserien

Mellan is och aska utgiven av Runsorina Books :

Baksidetext:

Historisk romanläsning när den är som bäst! Den avslutande delen i Mikaela Nykvists uppskattade trilogi om livet i Wasa på 1800-talet.

Finland hör till Ryssland och den nya staden Wasa växer och tar form på sin nya plats invid havet. 

Livet går sin gilla gång i Runsor för Alfred och Magda ända tills de, liksom alla andra, drabbas hårt av det kalla vädret och missväxten som brer ut sig över Norden 1867. Skördar slår fel och sjukdomar härjar över ett lamslaget och nedfruset Finland medan myndigheterna står som handfallna inför det som sker framför deras ögon.

Amalia lever ett stillsamt liv i Stockholm tillsammans med sonen Edvin när en ny bekantskap kommer att ändra på livet som hon känner det för all framtid.

Mellan is och aska tar oss tio år framåt i tiden från Förändrad och bränd och Rök i fjärran. Det är tredje delen i den dramatiska släktkrönikan som startar med branden i Wasa.

Via smakprov kan ni läsa lite i början: https://www.smakprov.se/bok/pocket/mellan-is-och-aska-9789526881966/

Köp Mellan is och aska på Adlibris

Del 2 i Runsorserien

Förändrad och bränd utgiven av Runsorina Books :

Baksidetext:

I ruinen efter den nedbrunna staden Wasa är det många som letar efter sin förlorade framtid.

När Alfred mister sin Elna vid födseln av deras andra barn tappar han fotfästet och flyr fältet. När han kommer hem till Runsor igen sommaren 1857 möter han en hårt arbetande familj. De har både den stora sorgen att hantera och allt arbete på gården att klara av. Han kastas direkt in i en myllrande vardag som visar sig vara långt värre än han kunde föreställa sig. Olyckor, våldsdåd och brännvin har blivit en del av vardagen på gården i Runsor.

Magda är bara en ung flicka men axlar det tunga ansvaret för sin systers små barn. Hon råkar själv ut för en olycklig händelse som kommer att forma hela hennes liv och ta henne genom känslostormar som är nästintill omöjliga att hantera.
Amalia har byggt upp en fungerade vardag efter att Carl försvann till havs och livet går sin gilla gång ända tills hon får ett brev som förändrar allt.

Förändrad och bränd är den andra delen i romanserien Runsorserien och fortsättningen på debutromanen Rök i fjärran av Mikaela Nykvist.

Om Rök i fjärran, del 1 i Runsorserien: Debutboken av Mikaela Nykvist börjar med spänning från första sidan och är intressant ända till slutet. Bibliotekarien i Vörå tipsar

Via smakprov kan ni läsa lite i början: https://issuu.com/smakprov/docs/9007b9653e8f7fba7d15518ab2147381e2765202

Förändrad och bränd finns även som ljud- och e-bok utgiven av Word audio publishing 2019:

Lyssna på Förändad och bränd på Storytel

 

Del 1 i Runsorserien:

Rök i fjärran utgiven av Runsorina Books 2017 och i uppdaterad version 2018:

Baksidetext:

Wasa är en vacker, stor stad med livlig handel och många fartyg som anlöper hamnen.

Året är 1852, sommaren är ovanligt varm och vattnet sinar i brunnarna. Just då slarvar någon med elden, mossan fattar eld och innan dagen är till ända har staden Wasa brunnit ner till grunden.

Elna står på fältet utanför staden när hon noterar att den brinner, en brand som skulle förändra hennes liv totalt. Färden genom den brinnande staden etsar sig fast i hennes minne trots att klarar hon sig helskinnad ur det brinnande helvetet. Amalia sitter och speglar sig när pigan avbryter henne abrupt. Hon tar med sig sin faster och de flyr hals över huvud ut ur staden. Alfred och hans familj i byn Runsor utanför stadsgränsen tar varmhjärtat emot de flyende när de anländer. Både Elna och Amalia kommer till hans gård.

Uppbyggnaden av staden tar länge och det är mycket politik involverat innan några beslut tas. Invånarna lever i en stad utan stad en lång tid och utmaningarna är många.

Elna, Amalia och Alfred går alla tre genom stora förändringar året efter branden och deras hopknutna öden startar med branden.

Via smakprov kan ni läsa lite i början av boken: https://www.smakprov.se/smakprov/visa/9789526881904/partner/smakprov

Rök i fjärran som ljud- och e-bok utgiven av Word audio publishing 2018: